Yin yoga

Yin yoga is een rustigere manier van yoga. Je blijft langer in je houdingen en alles gebeurt meestal zittend of liggend. De asana’s worden drie tot vijf minuten vastgehouden. Tijdens de lessen hangt het een beetje van het niveau van de groep af of er effectief zolang in de poses gebleven wordt.

Een zittend beroep, verkeerde belasting, stress, sporttrainingen, ... kunnen zorgen voor spierspanning. Naarmate je ouder wordt (vanaf de leeftijd van ongeveer 30 jaar), gaan je gewrichten stijver worden. Via Yin yoga ga je de spieren op een zachte wijze buigzamer maken en zowel de gewrichten als het bindweefsel langzaam rekken waardoor ze soepeler worden.

Bovendien geeft het de mogelijkheid om je mentaal te focussen op de oefeningen waardoor je bezig ben met "het hier en nu". Je laat al je spanningen los en je bent gefocust op je ademhaling en het in de houding komen of blijven.

Je creëert zo niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd. Het stimuleert daarbij een goede doorstroming van je levensenergie in je lichaam.

Op het einde van een les zal je je herboren voelen!

Je kan je eigen matje meebrengen, er eentje van mij gebruiken of een nieuwe bij me kopen. Stuur me in het laatste geval een mail: schraepenmarleen@gmail.com